Goranu Kneževiću pet godina robije zbog zelenašenja

Vrhovni sud RS potvrdio je Prijedorčaninu Goranu Kneževiću kaznu zatvora od pet godina robije zbog zelenašenja i 20.000 maraka novčane kazne koju mu je izrekao Okružni sud u Prijedoru.

Podsjetimo da je prvostepenom presudom Okružnog suda u Prijedoru Kneževiću oduzeto preko 100.000 maraka stečenih izvršenjem teškog krivičnog djela.

On je bio uhapšen u akciji “Loan” u martu 2018. godine zajedno sa suprugom Sanjom Knežević i kumom Tomislavom Mastikosom, koji su osuđeni.

Prema optužnici, Knežević i saučesnici su se od početka 2015. do 21. marta 2018. godine, kada su uhapšeni, bavili zelenaštvom na području Prijedora.

Koristili su teško finansijsko stanje građana, kojima su uz nesrazmjerno visoke kamate davali novac na zajam, čime su nezakonito ostvarili imovinsku korist.

Na teret im se stavljalo da su samo na kamatama od građana naplatili najmanje 91.000 maraka, a postoji sumnja da je taj iznos bio i dvostruko veći.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79