Goraždanin pozvao policiju i rekao da je postavljena bomba uoči Povorke ponosa

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) jučer su u 16:35 sati lišili slobode Goraždanina K. K. (44), nastanjenog u Sarajevu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje.

Goraždanin se sumnjiči da je istog dana u 11:25 sati na operativni telefonski broj policije 122 prijavio da je od nepoznatih osoba čuo da je postavljena bomba kod Vječne vatre.

Izvršenim provjerama policajci su utvrdili da se radi o lažnoj dojavi. Od 44-godišnjaka je, uz izdatu potvrdu, oduzet mobitel s kojeg je upućen poziv.

Nakon privođenja osumnjičeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Inače, jučer se od 12 do 14 sati održavala 1. povorka ponosa, a mjesto okupljanja je bila upravo Vječna vatra.

Iz sarajevske policije nisu saopćili da je lažna dojava povezana s ovom manifestacijom. Treba naglasiti da su iz MUP-a KS jučer potvrdili da je 1. povorka ponosa, koju je osiguravalo oko 1.200 policajaca, prošla bez incidenata, prenosi avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79