Gordan Memija dobio prvostepenu presudu protiv novinara Avde Avdića

Gordan Memija, vlasnik sarajevske firme Foto Art, objavio je na svom Facebook profilu da je dobio prvostepenu presudu protiv novinara Avde Avdića i online magazina Žurnal.

– Obavještavam vas da sam upravo dobio presudu Suda protiv Avde Avdića i Žurnal za klevetu za objavljenje tekstove. U tim tekstovima je iznosio najgore neistine o meni i mojoj kompaniji Foto Art. Ne samo Avdo Avdić nego su i drugi mediji prenosili lažne tekstove a da nikada nisu tražili informacije o pravom stanju.
Sud kaze u presudi za više tekstova:

– Tuženi niti pod jednim valjanim dokazom kojem je Sud mogao pokloniti vjeru nije dokazao niti jedan sporni navod objavljen u predmetnim tekstovima kao tačan i istinit. Naime, iz provedenih dokaza te utvrdjenog činjeničnog stanja Sud je utvrdio da činjenice koje je tuženi iznosio i prenosio nisu istinite. Niti jedan dokaz koji je proveden u toku postupka ne upućuje niti dokazuje tačnost izrečenih činjenica – napisao je Memija na Facebooku.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79