Gordana Tadić više neće biti glavna državna tužiteljica: Primala je platu od 4.400 KM!

Gordana Tadić više neće biti glavna državna tužiteljica, odlučila je Drugostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH. Tadić je premještena na mjesto tužiteljice Tužilaštva BiH nakon što je utvrđeno da je počinila niz disciplinskih prekršaja na poziciji glavne tužiteljice. Tadić ima pravo da se žali na ovu odluku.

Smijenjena glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić!

Podsjetimo da je krajem jula prvostepena disciplinska komisija VSTV-a utvrdila da je glavna tužiteljica u BiH počinila disciplinske prekršaje, zbog čega je donesena odluka o njenoj smjeni s ove funkcije.

Oni su utvrdili disciplinsku odgovornost Tadić za prekršaje nemara ili nepažnje u vršenju službenih dužnosti i propuštanja, iz neopravdanih razloga, da postupi u skladu s odlukama, naredbama ili zahtjevima Vijeća. Protiv nje je podnesena i tužba iz tačke 22, odnosno “ponašanje u sudu ili tužilaštvu ili izvan suda ili tužilaštva koje šteti ugledu tužilačke funkcije”.

Da bi odluka postala pravosnažna, bilo je potrebno da je potvrdi i Drugostepena komisija VSTV-a, što je učinjeno na današnjoj sjednici.

Drugostepenu komisiju VSTV-a čine Slavo Lakić, Mustafa Šabić i novizabrani član VSTV-a iz reda tužilaca Sanin Bogunić.

Kao glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine primala je platu od 4.400KM mjesečno.

Njena porodica posjeduje 4 nekretnine, a suprug vozi automobil Mercedes E klasu od 12.000 KM.

Više o njenoj karijeri, obrazovanju i imovini možete pročitati u Cinovoj bazi podataka “Imovina sudija I tužilaca”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79