“Gorenje” zbog krize otpušta 2.200 radnika

Slovenski proizvođač kućanskih aparata “Gorenje”, zbog krize nastale zbog pandemije koronavirusa, otpustit će 2.200 zaposlenika, objavila je Radio-televizija Slovenija.

“Gorenje” se na vanrednom sastanku Uprave u srijedu odlučilo na otpuštanja, navevši kao razlog pad potražnje zbog pandemije.


Od sveukupno 2.200 otpuštanja, 1.000 će ih biti u Sloveniji, a ostatak u podružnicama u drugim državama, otkrio je predstavnik Sindikata “Gorenja” Žan Žeba.U aprilu prošle godine, u toj kompaniji bilo je zaposleno ukupno 9.300 ljudi, prenosi RTV SLO.”Gorenje” je jedan od najvećih slovenskih izvoznika, s tvornicama u Srbiji i Češkoj, a 2018. godine kompaniju je preuzela kineska firme “Hisense”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79