Gorica Dodik uzvratila Stanivukoviću: Svi znamo da je bašta ‘Agape’ sporna samo zbog mog imena!

Laž je i da je mene neko čekao, to znamo i Vi i ja, kao što oboje znamo da “tenda” ne bi bila vijest da nema mog imena. Ovo Vaše neograničeno lupetanje jedino mogu da pripišem vašoj dijagnozi patološkog lažova – uzvratila je Gorica Dodik Drašku Stanivukoviću

 

– Dodikov kum ima nelegalno izgrađen restoran. Imate njegovu kćerku koja ima nelegalan objekat sa svim propratnim sadržajima – tendama, verandama ili kako god se to zvalo. Imamo sestrića sa nelegalnim bilbordima. Pa imaju li ti ljudi išta legalno? Naši inspektori su čekali da Gorica dođe na sastanak pola sata, ali ona se nije pojavila. Umjesto nje se pojavio republički inspektor, ovaj Mijović. To je morbidno i zbog toga ovaj čovjek treba dobiti još jednu krivičnu prijavu, kazao je danas gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković te najavio rušenje ugostiteljskih objekata “Kajak” i “Agape”.

Stanivuković je danas predao krivičnu prijavu protiv glavnog republičkog i urabinističko-građevinskog inspektora zbog slučaja „Kajak“ i poručio da niko ne može biti iznad zakona bez obzira na kumstva i rodbinske veze. U popodnevnim satima, kako je prethodno i najavio, Stanivuković je okupio građane i počeo pripremne radove na uređenju prostora u naselju Borik, preko puta ugostiteljskog objekta „Kajak“… Tu je najavio da će parking pretvoriti u park, a kako je izgledala današnja akcija gledajte ovdje.

A povodom najava rušenja, kako ističe, nelegalnog dijela ugostiteljskog objekta “Agape” koji je u vlasništvu kćerke predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Gorica Dodik odgovorila je gradonačelniku Banje Luke putem svog Twitter profila.

– “Poštovani” gradonačelniče, “Boska” u kojoj se nalazi restoran “Agape” ima upotrebnu dozvolu koja je izdata 1. augusta 1979. godine. Ista je izdata u skladu sa projektnom dokumentacijom i odobrenjem za gradnju – poručila je Gorica.

U sljedećim objavamai je dodala:

– U projektu je ucrtana bašta, za koju Vi tvrdite da je nelegalna. Vi u medijima pokušavate predstaviti po milioniti put Vašu laž kao istinu, u nadi da će to proći bez reakcije, pominjući članove porodice Dodik da dobijete na značaju. Tako da je i “Agape” legalan i to je ono što Vas najviše žulja, a bilo bi pametnije da se pobrinete za Vaše dvorište i dobijete dozvolu za to, kada ste već toliko pošteni. U suprotnom nemam ništa protiv da zajedno srušimo sve što je nelegalno u ovom gradu!

Također, poručila je Stanivukoviću i da mu je bašta “Agape” sporna samo zbog njenog imena.

– Laž je i da je mene neko čekao, to znamo i Vi i ja, kao što oboje znamo da “tenda” ne bi bila vijest da nema mog imena. Ovo Vaše neograničeno lupetanje jedino mogu da pripišem vašoj dijagnozi patološkog lažova – uzvratila je Gorica Dodik Drašku Stanivukoviću.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79