Gorjela kuća u kojoj borave migranti

U požaru koji je jutros oko osam sati zahvatio kuću u naselju Zagrad, nadomak Velike Kladuše, pričinjena je veća materijalna šteta, a pretpostavlja se kako su ga izazvali migranti koji su boravili u tom objektu.

U Vatrogasnoj jedinici kažu kako je vatra zahvatila potkrovlje objekta, te da je požar u roku od dva sata lokalizovan i potom ugašen. Kako saznajemo u policiji, detaljnije o ovom događaju znaće se nakon što se obave sve uviđajne radnje, ali se zna kako su u kući duži period boravili migranti. Inače, radi se o napuštenom objektu u kojem već dugo godina niko ne živi, a nekada je služio za potrebe Islamske vjerske zajednice, prenose Nezavisne.

Ovo nije prvi slučaj da su migranti uzročnici ovakvih događaja, pa je tako prije mjesec dana pritvoreni migrant izazvao požar u pritvorskoj jedinici Policijske stanice Velika Kladuša, pri čemu je i sam teško povrijeđen. U istom periodu u okolici Cazina izgorjela je napuštena kuća u kojoj su boravili migranti, a nekoliko sličnih događaja, s većim ili manjim posljedicama, zabilježeno je i u proteklim mjesecima.

U MUP-u USK su potvrdili kako raste broj krivičnih djela čiji su počinioci migranti, te da se u većini slučajeva radi o tučama, krađama i provalama u stambene i druge objekte.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79