Gosti iz Srbije i Hrvatske stigli na sarajevski Golf Fest

Sarajevo je danas domaćin Golf Festa koji je privukao vlasnike klasika i novijih generacija popularnog Volkswagenovog modela Golf, a koji su stigli naše zemlje, Hrvatske i Srbije.

Učesnici Golf Festa su se okupili u Vilsonovom šetalištu, a potom je planiran defile ulicama glavnog grada BiH. Oni su stigli iz BiH, ali i iz Pančeva u Srbiji te Splita i Dubrovnika u Hrvatskoj.

Pažnju prolaznika su najviše privlačili primjerci prve generacije Volkswagenovog Golfa od kojih su neki u originalnom stanju, dok su neki blago modificirani. Također, neki primjerci su proizvedeni u pogonu Tvornice automobila Sarajevo u Vogošći, a među njima je i žuti Golf s dubrovačkim registarskim oznakama. Legendarni model je počeo silaziti s proizvodne trake 1976. godine.

U Vilsonovom šetalištu se pojavio i Golf prve generacije u pickup verziji Caddy, koja se također proizvodila u Vogošći.

Pored prve generacije, na Golf Festu su i primjerci druge generacije, popularne “dvojke”, a bilo je i primjeraka treće, četvrte, pete i šeste generacije uz jedan GTD, kao i jedan potpuno električni e-Golf 7.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79