Gotovo: Dvorište nane Fate večeras vraćeno u prvobitno stanje! Radnici završili sve radove

Crkva Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja danas je uklonjena sa privatnog posjeda Fate Orlović u Konjević Polju kod Bratunca.

Nakon rušenja uslijedilo je uklanjanje i odvoz materijala, a radnici i mehanizacija su uredili i u prvobitno stanje doveli lokalitet koji su napustili u sumrak oko 20:30 sati kada su završili sve predviđene radove.

(VIDEO) Kćerka nane Fate Orlović: Zaklali smo kurban za dušu rahmetli advokata Karkina

Ovim je u potpunosti izvršena presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu kojom je naloženo izmještanje crkve.

Danas, u toku izvođenja radova na izmještanju hrama, iz firme koja je izvodila radove je rečeno za novinsku agenciju SRNA da se materijal od ove crkve izmješta na deponiju u Bratunac, gdje će upotrebljivi dio biti iskorišten za izgradnju nove crkve na tom lokalitetu.

“Hvala Bogu, dočekasmo da se izvrši sve. Danas mi je najteže jer mi nije drago, ne volim, ali moram. Svako svoje traži pa tako i ja. Moja avlija je konačno oslobođena. Ja njima nisam ništa učinila, niti činim. Neka je nose u svoje jer ne bi je niko trpio u svojoj avliji pa ne mogu ni ja”, kazala je nana Fata.

Za uklanjanje crkve nana se borila 20 godina, a danas kada je konačno to dočekala ističe da je kroz život pretrpjela brojne nedaće. One su je, kako ističe mnogo iscrpile, međutim i pored svega toga, ove subote joj je ipak najteže piše Klix.

(VIDEO) Nana Fata Orlović: Nije mi drago što sam se s njima morala boriti za svoje

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79