Govedarica opleo po Dodiku: Lažni otac nacije će opet reći da je bio naivan

Član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica rekao je da su se nakon današnje sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a stekli uvjeti da Program reformi BiH sljedeće sedmice bude predstavljen Narodnoj skupštini Republike Srpske.

– Nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD, gdje je Dodik, nadam se, dao na uvid Program reformi BiH, stekli su se uvjeti da taj dokument tokom sljedeće sedmice dođe i u Narodnu skupštinu, gdje će javnost Republike Srpske biti upoznata sa svim detaljima i kako bi se zauzeo konačni stav o tom dokumentu – poručio je Govedarica.

On je ponovo optužio Milorada Dodika da je čovjek koji je uvijek gledao šta je interes njega i njegove partije, dok mu je narod uvijek bio u službi manipulacije i prevare.

– Zamislite čovjeka koji preda jasenovačku građu i onda kaže kako je bio naivan. To je čovjek koji je prognao predsjednika RS Nikolu Poplašena, a nedugo zatim kaže kako je bio ”naivko”. Zamislite čovjeka koji učestvuje u prenosu svih nadležnosti i kaže da je bio naivan. U svojim pijačarskim prevarama sklon je da se igra emocijama vlastitog naroda i sve njegove priče kako je NATO bombardovao i ubijao Srbe u realnosti je preusmjeravao u pravcu euroatlantskog integriranja BiH – rekao je Govedarica.

Član Predsjedništva SDS-a je kazao da će, kad se Dodikov Program reformi BiH, “koji je sakrio od javnosti”, završi i dobije konačni epilog, reći jednog dana kako je bio naivan po ko zna koji put.

– Proteklih dana SNSD optužuje SDS kako manipulira građanima. Zar nije logično da svako normalan izrazi sumnju u tako važan dokument koji se skriva od javnosti, a pritom od te iste javnosti se zahtijeva da mora bezrezervno vjerovati čovjeku koji prevarom i manipulacijom sebe vidi kao oca nacije. Takve optužbe dolaze od funkcionera iz SNSD-a koji uopće nisu imali priliku da pročitaju Dodikov fantomski Program reformi BiH, koji ne nosi naslov ANP, ali nosi sa sobom sadržaj istog, uostalom, zbog toga i služe partijski podanici – rekao je Govedarica.

Kazao je i kako SDS, PDP i NDP – NDP koji je danas u koaliciji s Dodikovim podanicima – nisu svojevremeno upotrijebili pištaljke u Narodnoj skupštini zbog Rezolucije o vojnoj neutralnosti već zbog činjenice da je odluka o Referendumu protiv Suda i Tužilaštva BiH, koju je 2015. godine usvojila NSRS, bila skrivena više od dvije godine.

– Kada sam već kod Suda i Tužilaštva BiH, podsjećam partijske podanike lažnog oca nacije da je SNSD verificirao svojevremeno te institucije u Parlamentu BiH pa je danas degutantno slušati njihove žalopojke kako su bili naivni skoro pa u domenu jedne obične francuske sobarice – zaključio je Govedarica za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79