GP BiH: Na prijelazima Vardište i Popovi otkriveni falsificirani PCR testovi

10.01.2021., Slavonski Brod - Pojacan promet vozila na mostu preko rijeke Save i granicnom prijelazu u Slavonskom Brodu na ulasku u RH iz smjera Bosne i Hercegovine. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Pripadnici Granične policije BiH u utorak su u dva odvojena slučaja otkrili tri falsificirana PCR testa na koronavirus prilikom detaljne kontrole troje stranih državljana na drugoj liniji graničnih provjera.

Radi se o državljaninu Republike Poljske koji je kontroliran na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište te državljaninu Republike Slovenije i državljanki Republike Srbije koji su kontrolirani na ulasku u BiH na prijelazu Popovi, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo falsificiranje isprave, o događajima su obaviješteni tužitelji Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu i Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. Prema njihovim naredbama, stranim državljanima nije dozvoljen ulazak u BiH te su predani pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije na daljnje postupanje, navodi se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79