GP Bosanska Gradiška: Stižu kamioni iz Italije

Konvoj od 50 kamiona, koji su krenuli iz Italije u našu zemlju, a potom su bili zadržani na italijansko-slovenačkoj i hrvatskoj granici, stigli su u Bosansku Gradišku. Nakon procedura u Staroj Gradišci, kamioni dolaze na prijelaz u Bosansku Gradišku, gdje se zadržavaju svega nekoliko minuta i potom odlaze na carinske terminale.

Potvrđeno: Bh. granice nisu zatvorene

– Presretan sam što sam ponovo u svojoj zemlji. Umorni smo svi, jedva čekamo da dođemo svojim kućama. Hvala našim vlastima na intervenciji – rekao je vozač “Boksita” iz Milića Dragan Milovčević.

I dok kamioni iz Italije pristižu i ulaze u BiH, iz naše zemlje u pravu neizvjesnost krenuo je poveći broj kamiona prenosi Avaz-

– Idem iz Sarajeva za Zagreb. Stao sam ispred prelaza, prikupljam informacije i nisam siguran da ću prijeći ili ću se vratiti u Sarajevo – rekao nam je jedan Sarajlija. Sa njim su i vozači iz Jakupovaca kod Laktaša, oni su krenuli u Slovačku.

Saobraćaj na Graničnom prijelazu u Bosanskoj Gradišci odvija se daleko jačim intenzitetom na izlazu iz naše zemlje. Grupa radnika koja je iz Hrvatske stigla u Bosansku Gradišku ispričala je okupljenim vozačima da su hrvatske vlasti od svakog uzele broj telefona i da su najavile provjeru, gdje se ko od putnika nalazi.

Svi zaposleni na Graničnom prijelazu Bosanska Gradiška rade s rukavicama i zaštitnim maskama, a slično je i u trgovačkim i drugim objektima uz sami prijelaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79