GP Izačić upravo: Trudnica sa petogodišnjom djevojčicom u mokrom i prljavom šatoru!

GP Izačić upravo: Trudnica sa petogodišnjom djevojčicom u mokrom i prljavom šatoru!


Redakciji portala Crna-Hronika javila se Amela Smajlović, majka koja je se trenutno nalazi na grančnom prelazu “Izačići”, sa svojom petogodišnjom djevojčicom , u kako kaže, nehumanim uslovima.

Naime, Amela je, da stvar bude teža, u odmaklom stadiju trudnoće i kako navodi za CH, iz Austrije pustuje kući u Donji Vakuf.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Iako, spremna na određene mjere predostrožnosti, Amela se nije nadala katastrofalnim i nehumanim uvjetima u kojima sa našla sa svojom djevojčicom, kojoj je od straha i panike pozlilo. Vidno zatečeni i razočarani su i ostali putnici autobusa.

Sa djetetom koje konstanto povraća, Amela je smještena u mokre i prokisle šatore, o kojima prije toga niko nije bio upoznat, te je njoj i putnicima naloženo da se sami snađu za prijevoz ka daljem odredištu.

“Noćit ćemo u šatorima, a isti su u katastrofalnom stanju. Prljavo je, hladno, mokro je. Dijete mi je mokro, povraća od muke, ne znam šta ću, samo su nas ostavili ispred šatora i ništa drugo”. – izjavila je Amela Smajlović za portal Crna-Hronika.

Amela je ovim putem željela ukazati na stvarno stanje koje ovih dana vlada na graničnim prelazima svima onima koji žive u našoj zemlji ili pak ovih dana putuju ka istoj, te apelovati na predstavnike vlasti da hitno učine nešto na poboljšanju uslova, jer na samoizolaciju i izolaciju svi smo spremni, ali na nehumanost i mučenje, niko od nas nije, poručuje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija