Grabar-Kitarović: Oluja je spasila BiH i spriječila nove Srebrenice, voljela bih da susjedi to ne zaborave

Na svečanosti održanoj u zgradi Ministarstva obrane Republike Hrvatske povodom obljetnice ‘Oluje’ hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala je pripadnike Hrvatske vojske te u svom obraćanju poručila kako je “Oluja” spasila Bosnu i Hercegovinu.

“Oluja je bila prekretnica koja je označila dolazak mira ratom izmučene Republike Hrvatske. Olujom su razbijeni zločinački planovi o takozvanoj Velikoj Srbiji koji su kolali godinama prije Domovinskog rata. Hrvatska je željela put mira prema svojoj slobodi. Tuđi osvajački planovi prisili su nas tu slobodu stvarati oružjem u rukama”, poručila je hrvatska predsjednica”, rekla je hrvatska predsjednica.

Zatim je poručila sljedeće:

“Upravo je Oluja spasila Bosnu i Hercegovinu i voljela bih da naši susjedi nikada ne zaborave ko im je pružio ruku u najtežim danima”, izjavila je Grabar-Kitarović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments