Grad Banjaluka se pohvalilo neradom svojih službenika!

Pročitajte kako su iz Uprave grada Banjaluka, nerad svojih službenika predstavili kao dobru vijest. Naime građani su se u proteklih sedam mjeseci čak 1400 puta požalili na probleme koji su uzrokovani neradom službenika u Upravi grada Banjaluka.
Mjesečno su u Upravi grada Banjaluka samo posredstvom aplikacije “Građanska patrola” dobijali po 200 prijava. Zbog nerada niko nije kažnjen, ali su pohvaljeni građani.

Pročitajte kako su nerad službenika predstavili u Upravi grada Banjaluka:

Više od 1.400 prijava građana, i to uglavnom onih koji se odnose na razne komunalne probleme, uspješno je riješeno u prošloj godini, zahvaljujući mobilnoj aplikaciji „Građanska patrola“, potvrđeno je u gradskoj Kancelariji za građane.

Šefica Kancelarije za građane Nikolina Račić, ističe da su u Gradskoj upravi izuzetno zadovoljni ostvarenim rezultatima ove mobilne aplikacije, koja je, zahvaljujući donaciji informatičke kompanije „DVC solutions“, pokrenuta u maju prošle godine. Ona je pozvala građane da aktivno koriste ovu aplikaciju, odnosno da fotografišu sve uočene probleme i prijavljuju putem „Građanske patrole“.

– Sama činjenica da gradske službe, na osnovu ovih prijava, svakog mjeseca rješavaju oko 200 uočenih problema, dovoljno govori o značaju ove aplikacije. Zahvalni smo građanima koji nam šalju prijave, a naš posao je da svaka prijava bude riješena u najkraćem roku. Na ovaj način građani su itekako doprinijeli rješavanju svakodnevnih problema sa kojim se gradske službe svakodnevno suočavaju – ističe Račićeva.

Prema evidenciji Kancelarije za građane, najviše prijava odnosni se na komunalne probleme, najčešće nepropisnog parkiranja, odlaganje otpada, oštećenje javnog zelenila, pasa lutalica, puštanja preglasne muzike…Pored toga, značajan broj prijava odnosio se i na oštećenja saobraćajnica, uništene saobraćajne znakove, ali i rad zimske službe. Takođe, evidentiran je značajan broj prijava i u vezi sa nepropisnim prekopima javnih površina, neizdavanja fiskalnih računa, kao i prekoračenje radnog vremena. Prema evidenciji gradskih službi, do sada je ovu aplikaciju instaliralo 3.870 Banjalučana.

 

Blmojgrad

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments