Grad i jak vjetar pogodili Sloveniju

Superćelijska oluja pogodila je glavni grad Slovenije, donoseći sa sobom grad i obilne padavine koje su paralizovale Ljubljanu.

U nekim dijelovima Slovenije, nevrijeme je uzrokovalo probleme u saobraćaju i smanjenu vidljivost. Saobraćajno-informacioni centar upozorava vozače na mogućnost pojave vode na putevima. Vozačima se savjetuje da budu oprezni i izbjegavaju zaustavljanje ispod nadvožnjaka ili u tunelima.

Prema prognozama Agencije za životnu sredinu Republike Slovenije, i dalje se očekuju pljuskovi ili oluje, posebno u sjevernom dijelu zemlje. Na sjeveru i sjeverozapadu moguće su nove olujne aktivnosti kasno uveče i tokom noći. Meteoinfo prenosi da su se dvije jake olujne ćelije formirale popodne iznad Slovenije.

Zapadni i sjeverni dio Ljubljane i okolica su zahvaćeni jakim nevremenom sa gradom i jakim vjetrovima, prema informacijama sa 24ur.

Superćelijska oluja je donijela grad centralnoj Sloveniji, praćena jakim udarima vjetra i pljuskovima. Vjetrolom je prijavljen u Ljubljani i Trebnju, javlja Uprava za zaštitu i spasavanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79