Grad Tuzla kupuje limuzinu vrijednu više od 72.000 KM

Civilna zaštita i Gradska uprava Tuzla po okončanju tenderske procedure trebali bi dobiti novu limuzinu čija je vrijednost bez PDV-a 72.640 KM. Postupak nabavke je još u toku, a 20. septembra istekao je rok prijem ponuda.

– Opremanje Gradskog štaba civilne zaštite i službi za spašavanje u svim komunalnim preduzećima se radi svake godine. Gradski štab civilne zaštite je odlučio da to vozilo bude nabavljeno za potrebe Gradsakog štaba civilne zaštite i Gradske uprave – kaže pomoćnik gradonačelnika Tuzle za Službu civilne zaštite Slavko Stjepić.

Dakle, dodaje on, vozilo će pored Civilne zaštite koristiti i sve gradske službe.

– Služba civilne zaštite neće biti isključivi korisnik vozila, mi samo provodimo proceduru. Opremanje svih službi za zaštitu i spašavanje vrši s pozicije Službe civilne zaštite, odnosno od sredstava posebne namjene. Mi smo proveli proceduru, a odluku je donio Gradski štab civilne zaštite, kako za Štab tako i za ostale nabavke za službe u komunalnim preuzećima – navodi Stjepić.

Prema specifikacijama u tenderu, traži se vozilo proizvedeno 2021. godine, srebrene metalik boje, s pet sjedećeih mjesta i pet vrata, s turbodizelskim motorom, automatskim mjenjačem, grijanjem prednjih i zadnjih sjedišta i još mnogo toga, prenosi Faktor.

Procedura nabavke još uvijek je u toku, a tek kada sve bude okončano, uključujući i rok za žalbe, ugovor može biti potpisan.

– Završeno je prijavljivanje na taj tender. Sada slijedi klasična procedura, komisija razmatra ponude, odabira najpovoljniju, šalje obavijesti i ide pravo na žalbu – kaže Slavko Stjepić.

  U saobraćajnoj nesreći kod Maglaja povrijeđene četiri osobe

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79