Građane uznemirila pojava neprirodno plave boje rijeke

Federalni inspektor je ostao na terenu kako bi, pregledom šahtova, utvrdio ko je uzročnik ovog onečišćenja

Građane Vogošće jutros je uznemirila pojava neprirodno plave boje rijeke Vogošće koja se ulijeva u Bosnu.

Iz Općine Vogošća kažu da su prijave građana dobili jutros oko 10.30 sati.

– Budući da Općina nije nadležna za spomenute vodotokove, tu informaciju proslijedili smo nadležnoj Kantonalnoj vodnoj inspekciji i Federalnoj vodnoj inspekciji. Nakon toga se Općinski inspektor uputio na lice mjesta kako bi se prikupile informacije o obimu i vrsti onečišćenja. U ranim popodnevnim satima na teren je izašao i Federalni vodni inspektor u pratnji mobilne laboratorije. Nakon što je utvrđeno sa koje tačke počinje onečišćenje, konstatovano je da se pojavljuje nakon vodozahvata i da, shodno tome, voda za piće nije ugrožena materijom koja se pojavila u rijeci. Sam sastav i porijeklo materije nije utvrđeno, mada se, prema, prvim nezvaničnim nalazima mobilne laboratorije pretpostavlja da se radi o grafičkoj boji koja je ispuštena u kanalizaciju – navodi se u saopćenju Općine.

Federalni inspektor je ostao na terenu kako bi, pregledom šahtova, utvrdio ko je uzročnik ovog onečišćenja.

– Kada stignu konačni nalazi Federalne vodne inspekcije, Općina Vogošća će obavijestiti građane o njima, a do tada je bitno naglasiti da nema razloga za paniku – navode iz Općine za Faktor.

Sramotno: Muškarac skinuo gaće i obavio veliku nuždu u centru grada

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79