Foto: Vijesti.ba
Građani Banjaluke u protestu protiv gradnje: Stanivuković suočen s nezadovoljnim građanima

Građani Banjaluke u protestu protiv gradnje: Stanivuković suočen s nezadovoljnim građanima


Drama u Banjaluci eskalira dok ogorčeni građani okružuju gradonačelnika Draška Stanivukovića, protestujući protiv gradnje “Ćiriličnog parka” na jednoj od posljednjih zelenih površina u centru grada, parku Kupusište.

Radovi, koji su započeli prošle srijede, izazvali su burne reakcije među stanovnicima, koji su se organizirali u Odbor za zaštitu parka Kupusište.

Prema riječima Sande Vukojević iz Odbora, građevinski radovi su narušili korijenje drveća, a građani zahtijevaju da se park vrati u prvobitno stanje i da se zaustavi bilo kakvo daljnje kopanje i betoniranje.

“Regulacioni plan nije izmijenjen, i ovo je nelegalno,” poručuje Dario Adamov, član Odbora.

Iako su se građani obratili Stanivukoviću s prijedlozima za rješenje situacije, gradonačelnik do sada nije dao komentar na njihova pitanja, uključujući i prijedlog da se instalacija “Ćiriličnog parka” premjesti na drugu lokaciju.

Okupljeni građani insistiraju da njihova inicijativa nije povezana s bilo kojom političkom strankom, već da je motivirana isključivo brigom za očuvanje zelene oaze u srcu Banjaluke.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija