Građani BiH jutros “zasuti” prevarantskim SMS porukama, sve stižu sa istog broja

Da BiH ima veliki problem sa ovakvim vidovima prevare, potvrđuje i nedavni slučaj privođenja više osoba u Modriči.

(FOTO) Ne nasjedajte na ove poruke!

Više čitatelja javilo nam se od jutros da im je stigao SMS u kojem su “zamoljeni” da navedeni broj telefona dopune 5 KM jer je dotičnoj osobi “stao automobil na autoputu u Sloveniji”.

Poruke stižu sa različitih brojeva, ali im je sadržaj identičan. Prevaranti navode i “razlog” zbog kojeg im treba novac na mobitelu, a to je da bi “mogli nazvati šlep-službu”.

Iz poruka koje su nam čitatelji poslali vidi se da je broj sa kojeg stižu poruke identičan, a to je 062 512 950.

Da BiH ima veliki problem sa ovakvim vidovima prevare, potvrđuje i nedavni slučaj hapšenja više osoba u Modriči.

Oni su, podsjetimo, korištenjem oko 300 telefonskih brojeva i više lažnih profila kreiranih na društvenoj mreži Facebook, slanjem SMS poruka i poruka putem Messangera, lažno se predstavljajući kao osobe poznate oštećenima, od njih tražili uplatu dopuna na SIM kartice u iznosima od 2 do 50 KM.

Kod ovih prevaranata pronađeno je i oduzeto 12 mobilnih telefona, veći broj nosača SIM kartica i SIM kartica različitih bh. operatera.

Na ovakve poruke kojim su brojni građani od jutros zasuti ne treba nasjedati. Možda im odgovoriti u stilu ovog Tuzlaka koji nam je i poslao ovu jutrošnju “molbu” prevaranata prenosi Fokus.ba

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79