Građani BiH preko Vibera i Facebooka dobijaju poruke sa navodima da će četnici i ruski plaćenici izazvati incidente u BiH. Stigao demant

Mnogi bh. građani putem društvenih mreža i Viber grupa sinoć su upozoreni o navodnom mogućem izbijanju nereda i rušenju sigurnosne situacije u našoj zemlji.

U porukama koje je kreirala nepoznata osoba, ili više njih, taksativno je navedeno kako bi se moglo odvijati pogoršanje situacije u Bosne i Hercegovini.

Navodi se kako bi u svemu trebali učestvovati ruski plaćenici i Ravnogorski četnički pokret, a dodatni nemir unijela je informacija o navodnom povlačenju vojnika srpske nacionalnosti iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Okupljanje Ravnogorskog četničkog pokreta kod Višegrada u nedjelju mnogi na društvenim mrežama tumače kao prijetnju ugrožavanja sigurnosti. Međutim, treba istaći da se takvo okupljanje pokreta, koji promoviše jednu profašističku ideologiju, nažalost organizira svake godine. Ipak, sigurnosne službe tvrde da je sve pod kontrolom i da nema nikakvih indicija da bi moglo doći do nemira ili neke vrste sukoba.

Za Klix.ba je iz nekoliko sigurnosnih izvora potvrđeno da apsolutno ne postoje nikakva saznanja da je sigurnost ugrožena te da sve policijske agencije sarađuju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79