Građani BiH u Sjevernu Makedoniju samo sa negativnim PCR testom

Građani BiH, Srbije i Crne Gore, BiH od danas za ulazak u Sjevernu Makedoniju moraju obavezno imati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

Takvu odluku Vlada Sjeverne Makedonije donijela je na prijedlog Komisije za zarazne bolesti, zbog, kako je obrazloženo, značajnog širenja korona virusa u tri zemlje regiona.

Preporuka Komisije usvojena je nakon razmatranja epidemiološke situacije u tim zemljama, a u skladu sa informacijama zdravstvenih vlasti tih zemalja, saopćeno je iz makedonskog Ministarstva zdravlja.

“Svi građani iz Srbije, BiH i Crne Gore pri ulasku u zemlju obavezno da dostave PCR test ne stariji od 72 sata”, predložila ja Komisija nakon razmatranja situacije na jučeršanjem sastanku, prenosi portal Plusinfo.

Sjeverna Makedonija je 17. juna otvorila sve granične prijelaze, ali je ulazak uslovila negativnim PCR testom i odlaskom u dvonedjeljnu samoizolaciju, da bi 26. juna ukinula te restriktivne mjere.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79