Građani blokirali Gazelu u Beogradu: Najveći protest u posljednjih 10 godina

N1

Drugi protest “Srbija protiv nasilja”, u organizaciji nekoliko opozicionih stranaka, počeo je u petak ispred Narodne skupštine u Beogradu. Kako je najavljeno, prvo su pročitani zahtjevi protesta, a onda se povorka u tišini uputila u blokadu mosta Gazela, koja bi trebalo da traje dva sata.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da policija neće postavljati kordone i da će djelovati samo ukoliko budu u pitanju ljudski životi.

Podsjećamo, prvi protest „Srbija protiv nasilja“, koji se održao u ponedjeljak, 8. maja, okupio je, prema tvrdnjama organizatora, 50.000 ljudi. Organizatori protesta zahvalili su policiji jer se tokom tog skupa ponašala po zakonu i pozvali pripadnike policije da se tako ponašaju i tokom današnjeg protesta.

MUP je obavijestio organizatore da je blokada autoputa i mosta Gazela zabranjena i podleže prekršajnoj i krivičnoj odgovornosti i da će pripadnici policije u skladu s tim i regovati, prenosi N1.

Mediji prenose procjene kako je “ovo najveći protest u posljednjih 10 godina”.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79