Građani drugih kantona moći će se vakcinisati u Sarajevu bez najave

Iz JU Dom zdravlja KS povrđeno je kako se u Sarajevu od sada mogu vakcinisati i osobe sa prebivalištem u drugim kantonima.

Svi koji se žele vakcinisati u KS mogu to učiniti svaki dan u Vrazovoj do 17 sati bez najave, a poslije 17 sati uz najavu – uz pokaz identifikacionog dokumenta (koji sadrži JMB i fotografiju).

Osim toga, podsjećamo da se građani i ovog vikenda mogu vakcinisati u SCC-u u sklopu akcije “vakcinacija prema građanima”.

Vakcinacija će trajati od 10 do 15 sati, a vakcine na raspolaganju su Pfizer i Sinopharm. Iz Ministarstva su naveli kako Moderna vakcine više nema na stanju u Kantonu Sarajevo.

“Građani će na ovom punktu moći primiti prvu, drugu ili treću dozu vakcine po izboru. S obzirom na porast broja novozaraženih u Kantonu Sarajevo, a i činjenicu da je većini građana isteklo šest mjeseci od druge doze, pozivamo ih da se u što većem broju odazovu na vakcinaciju booster dozama”, saopćili su iz Ministarstva zdravstva KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79