Građani ispred Parlamenta BiH, blokirana glavna saobraćajnica u Sarajevu (VIDEO)

Protestni skup građana pod nazivom “Borba za život” počeo je na Željezničkoj stanici u Sarajevu. Građani su postavili pitanje vlastima “spavate li mirno?”, a poručili su im kako žele promjenu, žele vakcine i žele da se vrati normalan život što prije.

“Ovdje sam s prijateljima isključivo zbog toga što je vrijeme da se kaže ne ovom nazovimo režimu. Puna je kapa, ne može više. Treba se reći ne, a mislim da je vrijeme”, rekao je jedan od učesnika protesta.

Jedna od građanki kazala je ironično da je izašla na proteste “zato što nam je dobro”.

“Ovo kap koja je prelila čašu. Mislila sam da će danas sav narod Sarajeva da izađe, takva situacija u BiH da sjedimo kući, sve na Vladi, a naš premijer optužen. Koga on predstavlja? Bruka nas”, kazala je.

Građani su poručili kako “žele da se vakcinišu i da natjeraju vlasti da konačno rade svoj posao”, ali i da žele promjenu.

Građani Sarajeva blokirali su glavnu saobraćajnicu kod Parlamenta Bosne i Hercegovine u okviru protesta “Borba za život”. Kreću se s porukama: “Zaradite platu”, “PCR test obavezan za sve koji ulaze u BiH”, “Dosta je”, “Spavate li mirno”…

Velika grupa građana kreće se pješice dok ih prati kolona vozila. Oni će se kratko zadržati ispred zgrade Parlamenta BiH, a potom je planirano da se kreću prema zgradi Vlade FBiH, prenosi N1.

Podsjetimo, protesti su organizogavani zbog velikog broja umrlih građana od posljedica korona virusa, a organizatori su poručili kako traže ostavek Vijeća minsitara BiH i Vlade FBiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79