Građani ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo skandiraju: “Kupite vakcine”

Grupa građana večeras se okupila ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, jer su nezadovoljni novim mjerama.

Kako javlja reporter „Avaza“ s lica mjesta, građani još uvijek pristižu.

Među okupljenima su i ugostitelji. Prema njihovim riječima, oni pristaju na “lockdown”, ali da im Vlada KS finansijski pomogne. Ukoliko se to ne desi, najavljuju još masovnije proteste već za sutra.

Prisutni su potom skandirali “kupite vakcine”.

Amar Trbović, vlasnik kafića, kazao je da nije problem da uvedu vanredno stanje, ali da im isplate sve njihove obaveze prema državi.

– Ako nemaju finansija, neka naprave rebalans budžeta – kazao je Trbović.

Dževad Topić Topa, bivši pripadnik Armije BiH i vlasnik ugostiteljskog objekta, obratio se okupljenima.

– Imali smo dva sastanka, prevareni smo. Mi tražimo da od sutra bude vanredno stanje, a zna se šta je vanredno stanje. Šta je razlika od sutra do petka i od petka do ponedjeljka. Je li se to nećemo zaraziti do petka? Neka mi neko to objasni. Ovi što imaju plate, neka se odreknu 40 posto plate. U Titovoj sam s jednom puškom išao na četnike i paravojne formacije, a sada ću protiv ovih izaći evo, ovako, s ovom omladinom – poručio je Topić.

Kako javlja naš fotorepoter s lica mjesta, građani se polako i u miru razilaze.

Na terenu su i sarajevski policajci prenosi Avaz.

Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo, ranije je najavio da Kanton Sarajevo ide u “lockdown” tokom vikenda. Bit će zatvoreni svi poslovni subjekti, osim onih koji prodaju hranu i piće, benzinske pumpe, apoteke, potvrdio je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

 

– Imajući u vidu epidemiološku situaciju u KS, Vlada KS danas je zajedno zasjedala sa Kriznim štabom KS. Razmatrali smo neke od najnovijih informacija koje je struka donijela na taj sastanak – kazao je ranije Forto.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79