Građani Istočnog Sarajeva danas izlaze na proteste: Bez vode su i do 8 sati dnevno!

Građani Istočnog Sarajeva danas će izaći na proteste zbog stalnih nestanaka vode. Protesti su nazvani “Građani pitaju – kako, ko i šta dalje?”, a organizator je Sunčica Kovačević.

Okupljanje građana zakazano je za danas u 17.30h u Istočnom Novom Sarajevu, na parkingu Doma zdravlja, a povod su redukcijame vode koje u općinama Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža traju od jula ove godine.

Kako navode u pozivu, građani su već treći mjesec suočeni sa problemom vodosnadbijevanja, a nadležni ih samo paušalno obavještavaju o tome koja su potencijalna rješenja i kada će se prestati sa svakodnevnim redukcijama koje traju i do 8 sati dnevno,

Na protestu će organizator u ime nezadovoljnih građana uručiti nadležnima zahtjeve koji se odnose na hitno rješavanje pitanja urednog vodosnadbijevanja, pokretanja nadzora nad zakonitosti poslovanja Vodovoda i zaštitu svih izvorišta namijenjenih ljudskoj upotrebi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79