Građani KS dobijaju COVID pasoše: Kada počinju prijave, čemu će služiti…

Kako izgleda COVID pasoš, kako se prijaviti, kako ga dobiti i čemu će služiti, pojasnio portal Radiosarajevo dr. zdravstvenih nauka Ademir Spahić – koordinator svih aktivnosti između javnih zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo u pandemiji COVID-19.

Naime, firma Medit sa Zavodom zdravstvenog osiguranja razvila je COVID-pasoše. Građani se mogu prijaviti putem aplikacije koja će biti dostupna za dva-tri dana na web stranici Zavoda zdravstvenog osiguranja.

“Za par dana na web stranici Zavoda zdravstveno osiguranja KS svi koji su vakcinisani u KS, koji su bili prijavljeni putem iste aplikacije će moći da dobiju pasoš, vrlo je jednostavna poces registracije.

Svi koji su vakcinisani i mimo KS, jer dosta je građana koji su vakcinisani recimo u Srbiji, i oni će moći da se prijave”, rekao je Spahić.

Na aplikaciji će biti QR koji će građani moći i isprintati.

“Dođete na granični prijelaz i date kod. Oni skeniraju telefonom i povuku sve potrebne podatke”, poručio je on.

Spahić je istaknuo da je KS prvi u regioni krenuo sa ovakvim projektom i da je to nešto čime se moraju pohvaliti.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79