Građani ne žele skuplju vodu!

Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, uz podršku opozicionih odbornika lokalnog parlamenta i aktivista danas je u Banjaluci organizovao potpisivanje peticije građana zbog poskupljenja vode i parkinga u gradu na Vrbasu.

Najavio je da će građani peticiju “Kuda nas ova poskupljenja VODE” moći potpisati i u narednim danima na različitim lokacijama u gradu, te da im je cilj da prikupe 5.000 potpisa iako za lokalni nivo nije propisano koliko je potpisa potrebno za predavanje peticije Skupštini grada.

“Imali smo stopostotno najavljeno poskupljenje za vozačke ispite, povećanje cijene odvoženja otpada, autobuskih karata, sad smo došli do parkinga i vode. Smatramo da to nije prihvatljivo”, kazao je Stanivuković.

Istakao je da će peticiju predati 6. februara kada se održava sjednica Skupštine grada.

“Dozvolu za prikupljanje potpisa tražili smo na ukupno 12 lokacija, a rečeno je da je svako mjesto zauzeto, a Trg Krajine od 29. januara do 11. februara. Na trgu Krajine nema niti jednog štanda a nama ne dozvoljavju da postavimo svoj. Makar potpisivali na ramenima mi ćemo da provedemo ovu peticiju, ići ćemo od vrata do vrata, obilaziti ulice i naselja”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, otkriveno je i da poskupljenje vode nije najavljeno zbog izgradnje vodovoda, nego zbog poskupljenja industrijske struje za 14 odsto.

“Pravićemo peticiju širom RS da se to poskupljenje ne desi. U ovakvoj ekonomskoj situaciji ja ovo zovem ekonomsko nasilje”, rekao je Stanivuković.

Saša Lazić, odbornik u Skupštini grada Banjaluka, rekao je da “kao da živimo u Evropskoj uniji”.

“Kao da smo u Njemačkoj, naša vlast samo poskupljuje, a u odnosu na naš standard to je udar na džep svakog građanina. Ne znam kako misle da preživimo”, rekao je Lazić.

Ivan Begić, aktivista, istakao je da su u predizbornom periodu najavljivana povećanja plata, jednokratne pomoći penzionerima, ali se nije moglo čuti ništa o povećanjima cijene vozačkih ispita, registracije vozila, struje, vode i parkinga.

(N1)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79