Građani ogorčeni: Neko Bošnjacima u RS-u blokirao put. “Ne mogu ni do granapa”

Redakciji portala Crna-Hronika javili su se ogorčeni građani mjesne zajednice Kamenica koja se nalazi na lokalitetu grada Pale u Republici Srpskoj.

U ovom selu živi većinsko bošnjačko stanovništvo. Neko im je danas, blokirao put te lokalno stanovništvo ne može ni do svojih kuća a ni do grada.

Za sada nepoznata osoba ili više njih, dovezli su kamion sa zemljom ,istresli je na lokalni put, postavili rampu i natpis: “Pažnja, privatni posjed.” – piše Crna-Hronika.

“Danas je dovučen kamion tampona i istovaren na ulaz u Kamenicu, stavljena je rampa tako ko je mislio ići nek pričeka dok policija ne riješi ili neko ko je nadležan.”

U.P.Kamenica”Prj.Up.Odb.(U OSTAVCI)poštovani članovi udr.prij.komšije:smatram da mi je dužnost,sa obzirom da je vikend,nerade
institucije,obavjevjestiti sve da naš put za Kamenicu nije u funkciji.

Odnosno da je moguće i nakon više od 100tine godina korišćenja trenutno blokiran u potpunosti na Kamenici.

Napominjem da je većina institucija obavještena, izgleda da niko nije nadležan, sa pravom kažem da je put blokiran čim je šumarstvo izvuklo drva,(balvane) šta reci sve nam je jasno..

Zar u ovoj državi može neko i put zatvoriti,(danas) zar možemo ostaviti osječene ljude na dvije strane, sve može..

Što se mene tice zamoliću sve mještane, da budu dostojanstveni, koliko je moguće, bilo kome bude potrebno šta tu smo. Kažu što se tiče policije Paljanske, samo su tu ako treba kome kaznu napisati

VJEROVATNO NISU NADLEŽNI DEBLOKIRATI PUT..

Što se mene tiče, ništa me ne IZNENAĐUJE,naše članove molim za strpljenje i razumijevanje – napisali su ogorčeno građani.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79