Građani općine Žepče: “Nećete finansirati privatnu RTV “Herceg – Bosne” novcem građana”

Građani općine Žepče odlučili izaći na ulice pod sloganom: “Nećete finansirati privatnu RTV “Herceg – Bosne” novcem građana”.

NEDJELJA, 22. SEPTEMBAR U 18:00 SATI: PLATO ISPRED J.U.”DOM KULTURE” ŽEPČE. ORGANIZATOR UDRUŽENJE LOGORAŠA OPĆINE ŽEPČE!

Predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Žepče Muhamed Jusufović iz SDA stavio je na dnevni red prijedlog odluke kojem je predviđeno da se sredstva građana ove općine uplate na račun Televizije Herceg-Bosna te da Općina Žepče postane suosnivač ove televizije.

Naredni četvrtak bit će održana sjednica Općinskog vijeća Općine Žepče, a na kojoj je kao treća tačka dnevnog stavljen Prijedlog odluke o preuzimanju osnivačkih i vlasničkih prava i obaveza nad društvom Radio-televizija Herceg-Bosne d.o.o. Mostar. Dnevni red s ovom tačkom potpisuje predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Žepče Muhamed Jusufović iz SDA.

Javnost je o zakazanoj sjednici informisao vijećnik SDP-a Elvis Botić koji je rekao kako je na Kolegiju Općinskog vijeća Žepče, od zamjenika predsjedavajućeg OV Žepče iz HDZ-a, zamoljen da ne dižem “halabuku” jer je u četvrtak sjednica na čijem dnevnom redu se nalazi Odluka kojom se iz budžeta Općine Žepče „uzimaju sredstva svih građana i oko 30.000 KM uplaćuju na račun Televizije Herceg – Bosne, čime Općina Žepče kao multietnička sredina postaje suosnivač ove televizije“, prenosi BegovHan.net

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79