Građani pokrenuli peticiju: Sarajevo da donira 800.000 KM od organizacije Nove godine

Građani pokrenuli peticiju: Sarajevo da donira 800.000 KM od organizacije Nove godine


Zbog teške poplave koja je pogodila mnoge dijelove Bosne i Hercegovine, pokrenuta je online peticija koja poziva na preusmjeravanje sredstava predviđenih za organizaciju novogodišnjeg koncerta u Sarajevu ka pomoći poplavljenim područjima.

Ova inicijativa, koju je do sada potpisalo 836 građana, ima za cilj da se umjesto trošenja na proslavu, sredstva upotrijebe za obnovu domova, infrastrukture i osnovnih potrepština za ljude koji su pretrpjeli velike gubitke.

Autori peticije ističu da, iako je novogodišnji koncert važan kulturni događaj, u trenutnim okolnostima prioritet mora biti pomoć onima koji su izgubili imovinu i domove.

„Umjesto slavlja dok naši sugrađani pate, možemo pokazati solidarnost i zajedništvo usmjeravanjem tih sredstava tamo gdje su trenutno najpotrebnija,“ poručuju iz inicijative.

Peticija je dostupna na Onlinepeticija.com, gdje građani mogu potpisati i podržati ovu humanitarnu akciju. Peticija poziva sve koji se slažu s ovim prijedlogom da daju svoj glas i pomognu onima kojima je trenutno najpotrebnija podrška.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija