Građani poručuju s protesta: Bisera, ne kupuju se vakcine u marketu

Nakon što su preuzeli transparente i formirali kolone, učesnici protesta u Sarajevu sa platoa ispred Željezničke stanice uputili su se pred zgradu Parlamenta BiH gdje će biti održan centralni skup.

Građani, koji zahtijevaju hitniju nabavku vakcina, odnosno adekvatniji odgovor vlasti na pandemiju koronavirusa nose transparente: “Bisera, ne kupuju se vakcine u marketu”, “Igrate se države, Game over”, “Mi nemamo Vladu, mi imamo samo osobe na platnom spisku”, “Spavate li mirno”, “Država nam je mjesto zločina”, “Znate li koji nas talas Covid 19 ubija”, “Hoću vakcine, neću lockdown nauštrb mog rada, nauštrb moje plate”…

Kolona automobila kreće se do raskrsnice ulica Zmaja od Bosne – Hamdije Čemerlića i dalje do raskrsnice ulica Zmaja od Bosne – Vrbanja. Na Marijin Dvoru okupljaju se i oni koji na protest dolaze pješice.

Kako nam je potvrđeno u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova KS, u periodu od 11:30 do 14:30 na trasi kretanja učesnika protesta bit će obustavljen saobraćaj.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79