Građani Sarajeva čekali na “dozu vakcine viška”, medicinari “prvi put čuju za to”

Nakon što je u javnost procurila informacija da se na kraju dana, nakon završetka redovne dnevne vakcinacije ispred sarajevske Zetre pozivaju i građani koji nisu dobili termin za imunizaciju – provjerili smo o čemu se radi i da li je nakon 20 sati moguće dobiti vakcinu bez najave.

Fotoreporter portala Klix.ba ispred Zetre je zatekao nešto više od 20 građana koji su strpljivo čekali 20 sati, kada će im medicinski radnici saopćiti da li će iko od njih dobiti višak vakcina, odnosno doze koje nisu iskorištene taj dan.

“Samo s pozivom vakcinišemo”, rekao je jedan od medicinara odmahujući glavom na pitanja o tome da li je moguće obaviti vakcinaciju nakon 20 sati.

Medicinari dodaju kako su iskorištene sve doze Pfizera, te kako se za dalju vakcinaciju koristi AstraZeneca.

Nekolicina okupljenih građana nije bila zadovoljna činjenicom da nisu dobili vakcine nakon 20 sati te su više puta ponovili kako smatraju da medicinari bacaju viškove tj. bočice koje su otvorene i nisu potrošene.

U konačnici, iako su društvene mreže ispunjene objavama koje govore o tome kako su građani vakcinisani na kraju dana – medicinari tvrde da ranije nisu čuli za ovu praksu “dijeljenja” viška doza osobama koje nisu pozvane taj dan da se vakcinišu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79