Građani Sarajeva ogorčeni: Smeće oko kontejnera postalo svakodnevica

Građani sarajevskih naselja sve češće se žale na nečistoću grada, a posljednjih dana susreću se s mnoštvom smeća oko kontejnera. Za građane Sarajeva problem s odlaganjem otpada i nedovoljan broj kontejnera postao je svakodnevnica.

Iako je u toku velika akcija čišćenja u Kantonu Sarajevu koju provodi KJKP Rad i KJKP Park, građani se svakodnevno žale na velike količine otpada koje se nalaze oko kontejnera u sarajevskim naseljima.

Građani na društvenim mrežama dijele fotografije prepunih kontejnera uz koje se nalazi mnoštvo smeće i kritikuju nadležno preduzeće.

Oni kao problem navode malu zapreminu kontejnera, kao i mali broj kanti. Također, mnogi smatraju da bi se ova situacija mogla riješiti i češćim odvozom otpada.

U Sarajevu smeće se odlaže u 9.928 kontejnera, 32 podzemna kontejnera, 54 nadzemne posude tzv. zvona, u plastičnim kesama u područjima gdje tehnički ne postoje uslovi za kontejnere 1100 l, kao i u kantama: 5.000 kanti 120l i 3.000 kanti 240l, ali to i dalje nije dovoljno s obzirom na smeće kojeg ima na sve strane po gradu.

Treba istaći da će uskoro stići i 500 novih kontejnera te za nadati se da će situacija biti bolja i da će se odvoz smeća vršiti češće piše Klix.

  BiH od sutra zvanično otvara novih 10,7 kilometara autoputa: Evo kako izgleda iz zraka (VIDEO)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79