Građani Sarajeva u subotu izlaze na ulice: Protestna vožnja – vrijeme je da sami biramo gradonačelnika!

Inicijatori vožnje smatraju kako je ovo možda mali, ali prvi korak ka krajnjem cilju, a to je da izbor gradonačelnika glavnog grada Bosne i Hercegovine bude direktan od strane građana

Organizatori i inicijatori protestne vožnje kroz glavni bh. grad danas su saopštili kako će se vožnja kroz Sarajevo u subotu održati.

“Nisam pristao da ostanem kandidat, prema tome, nisam ni mogao biti izabran”

Uprkos ishodu današnje sjednice gradskog vijeća Grada Sarajeva, građani okupljeni oko inicijative Protestne vožnje, saglasni su da u subotu u 12 sati se ipak okupe i na taj način pruže podršku gospodinu Bogićeviću, ali i tom vožnjom poruče da je dosta apsurdne, loše i kriminalne politike u Gradu Sarajevu. Politički ambijent u bh. prijestolnici je loš i ovom vožnjom građani žele da ukažu na to – poručuju organizatori u saopštenju za javnost

Inicijatori vožnje smatraju kako je ovo možda mali, ali prvi korak ka krajnjem cilju, a to je da izbor gradonačelnika glavnog grada Bosne i Hercegovine bude direktan od strane građana.

Protestna vožnja i vožnja podrške počinje u subotu, 27. marta, u 12 sati. Okupljanje je na parkingu ispred Olimpijske dvorane Zetra. Nakon toga kolona će uz policijsku pratnju krenuti ka Dobrinji i nazad prema Starom Gradu, gdje će napraviti krug oko Vijećnice, nakon čega će se razići kod BBI Centra.

Trasa kretanja će biti obezbijeđena uz policijsku podršku, a moguća je i obustava saobraćaja na trasi kretanja.

Organizatori su saopćii da su do jutros u 10 sati imali prijavu skoro 400 vozila, ali da vjeruju da će taj broj biti manji. No, ako se ipak desi da izađe veći broj auta, svi se mole na maksimalno poštivanje uputa redara i policije.

Isticanje političkih poruka i transparenata je zabranjeno – navodi se u saopštenju inicijative Protestne vožnje prenosi Depo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79