Građani se solidarisali: Za majku likvidiranog dječaka Nermina u 2 dana skupljeno preko 30.000KM

Nakon što je humanitarna organizacija Pomozi.ba prije dva dana pokrenula kampanju za Dženanu Sokolović, majku koja danas živi težak život sa ukupno 150 maraka primanja, a kojoj je u ratu ubijen sedmogodišnj sin Nermin Divović, a ona teško ranjena, za manje od 48 sati više od 30.000 KM.

Nermin je ubijen snajperskim metkom.

Dobri ljudi su još jedanput pokazali veliko srce te i dalje uplaćuju novac za majku Dženanu.

– Sudbina ove žene je teška, da teža ne može biti, i kada pomislimo da nas više ništa ne može ostaviti bez teksta, čujemo njenu priču, priču žene koja je godinama sebi postavljala pitanje kako je moguće? Kako je moguće da jedan metak prođe kroz moje tijelo, ubije mi bebu, izađe iz mene i ubije mi sinčiča? Kako? Kako sam ja ostala živa? Zbog čega? Kakvo je to iskušenje s kojim treba da se nosi jedna majka? Ne možemo ni pomisliti kakvih je sve još misli prolazilo kroz Dženaninu glavu svih ovih godina – objavljeno je na stranici Pomozi.ba.

Akcija još nije okončana i možete pomoći pored poziva na broj 17002 i donacijama putem web platforme Pomozi.ba.

  Djevojačka pećina u Kladnju zatvorena jer su vandali išarali mezar

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79