Građani stigli ispred zgade Vlade FBiH, traže ostavke

Stotine građana i desetine vozila stigli su ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu. Od vlasti traže da podnesu ostavke kazavši kako nisu bili dovoljno sposobni da upravljaju pandemijom, nabave vakcine i osiguraju normalan život građanima.

Cesta ispred zgrade Vlade FBiH je blokirana za saobraćaj, a skup osigurava veliki broj policijskih službenika MUP-a KS i Federalne uprave policije.

Organizatori skupa su najavili da će predati zahtjeve za ostavku premijera i ministara u Vladi FBiH, a zbog svih posljednjih dešavanja i velik smrtnosti od posljedica korona virusa u BiH.

“Ovo kap koja je prelila čašu. Mislila sam da će danas sav narod Sarajeva da izađe, takva situacija u BiH da sjedimo kući, sve na Vladi, a naš premijer optužen. Koga on predstavlja? Bruka nas”, kazala je jedna od učesnica protesta, prenosi N1.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79