Građani su pitani ko su aktuelni članovi Predsjedištva: Džaferović kao takav nepoznat, Dodika svi naveli sa sigurnošću

Građani su pitani ko su aktuelni članovi Predsjedištva: Džaferović kao takav nepoznat, Dodika svi naveli sa sigurnošću


Na malim ekranima ovih dana smo imali priliku pogledati anketu koja je pokazala svu bijedu, izvrnuti sistem vrijednosti i nepostojanje stvarnog liderstva na političkoj sceni BiH, a posebno među onima kojima je povjereno da štite i vode Bošnjake.

Naime, na pitanje da nabroje aktuelne članove Predsjedništva BiH, niko od više anketiranih nije dao potpuno tačan odgovor, ali što je još šokantnije niko, ali baš niko, nije naveo Šefika Džaferovića kao bošnjačkog aktuelnog člana Predsjedništva BiH, iako je na ovoj funkciji već 18 mjeseci.

Jedan dio građana i dalje kao nosioca ove funkcije vidi Bakira Izetbegovića, pa su tako i odgovorili. Razlog tome je više nego očigledano potpuno odsustvo bošnjačkog člana Predsjedništva sa javne scene.

Što se tiče Željka Komšića i tu je bilo grešaka, jer su ispitanici odgovarali da je hrvatski član Predsjedništva Dragan Čović.

Ono gdje su ispitanici bili potpuno sigurni u svoje odgovore bilo je u slučaju Milorada Dodika, tu nije bilo pogreške.

Ova anketa je slika politike u Bosni i Hercegovini, kojom nažalost, i kada ne vladaju stvarno, prepoznatljivi su kao takvi među narodom, autokratski orijentisani lideri političkih partija koji pokazuju stalnu namjeru i potrebu da sve institucije i pojedince stave pod potpunu ličnu i stranačku kontrolu.

Riječ je zabrinjavajućoj supremaciji stranačkog nad institucionalnim i evidentnom nedostatku ličnog političkog i institucionalnog angažmana onih koji su preuzeli dužnost i obavezu da predstavljaju BiH i njene građane i na domaćoj i na međunarodnoj sceni.

Zaključujemo da živimo u partokratskom sistemu u kojem su sposobni pojedinci podređeni podobnim, dok se funkcije povjeravaju onima koji ih nisu dostojni i nisu im dorasli.

I na kraju, aktuelni članovi Predsjedništva BiH su Šefik Džeferović, Milorad Dodik i Željko Komsić.
Probajmo zapamtiti ova imena, ne zbog njih samih koliko zbog nas – neka znamo koga nismo znali i da zato postoji dobar razlog.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija