Građani Tešnja objavili smrtovnicu grijanju: Otužen načelnik i građani koji se prodaju za 50 KM

 

Zbog problema s grijanjem stanovnici pojedinih dijelova Tešnja objavili su smrtovnicu grijanju koje je, kako kažu, preselilo 24. januara. Iz Općine Tešanj kažu da je ono uredno te da se radilo o problemu s kvalitetom uglja.

U osmrtnici koja je objavljena u Tešnju navodi se da je gradsko parno grijanje preminulo 24. januara “uslijed komplikacija sa nesposobnom ali podobnom administracijom i nadzornim odborom u svojoj 38. godini te da će ispraćaj biti upriličen na dan izbora”.

Problem je bio s kvalitetom uglja koja je dostavljena tešanjskoj toplani, odnosno, njegova kalorična vrijednost nije bila dovoljna za postizanje dovoljne količine toplote da bi zagrijala stanove krajnih korisnika u pojedinim naseljima.

Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić nam je kazao da je stanje s grijanjem trenutno stabilno nakon što je riješena problem u zeničkom rudniku.

“Sada je situacija stabilna. Grijanja nikada nije nestajalo, samo kvalitet uglja koji smo nabavljali nije bio dostatan za veću temperaturu vode koja se isporučivala krajnim korisnicima. Sve smo prebrodili, a građani mogu prijaviti sve smetnje nakon čega će ekipe izaći na teren i izmjeriti temperaturu u stanovima”, zaključio je Huskić za Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79