Građani traže ostavke ministra ali i komesara MUP-a TK: “Svi vole stolicu ali niko neće da odgovara”

U Tuzli su se danas ispred Caffe bara “Sydney” u Tržnom centru Sjenjak na Brčanskoj Malti, organizovali ogorčeni građani Tuzlanskog kantona koji su ogorčeni tradičnim događajem koji je potresao Bosnu i Hercegovini.

Prijatelji, poznanici, porodica organizovali su mirnu šetnju građana za tragično ubijenu Amru Kahrimanović. Danas je na području Grada Tuzla proglašen i Dan žalosti zbog njene likvidacije piše Crna-Hronika.

Najnesigurnije se mogu osjećati stanovnici Tuzlanskog kantona. Njih svako malo šokira reakcija policije na čijem je čelu ministar unutrašnjih poslova TK Hajrudin Mehanović i direktor Uprave policije Dževad Korman.

Vrijeme je za ostavke i to ne samo njih na najvišim pozicijama nego i oružarnika u stanici koji nije prijavio da mu Ćustendil nije vratio pištolj. Vrijeme je da odgovarate za svoje postupke.

Tokom današnjih protesta, građani su jasno poručili da trebaju otići!

“Bila je 8. godišnjica od Dženanovog stradanja a evo već novo stradanje u Tuzli. Ovo su namjerne greške sistema ko je policajac uradio. Ubio je ženu na pravdi Boga. Nije se potukao sa muškarcem nego je ženu ubio. Ja znam da će sistem stati uz njegovu odbranu. Lagat će im, poturat će lažna vještaćenja. Ja sam to osjetio na svom slučaju.

Ovdje u BiH svi vole stolicu ali niko neće da odgovara. Imamo čestitih policajaca, tužilaca i ministara ali su oni nemoćni. 30-godina nas truju. Ja ću pravdu preuzeti u svoje ruke. Ova država neće.

Ja mislim da danas nije teško podnijeti ostavku, komesaru MUP-a. Ovo je njegova odgovornost!” – izjavio je Muriz Memić.

Мinistаr za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić bio je danas u Tuzli.

– Šest mjeseci nakon Nizame smo tu. Danas je ova žena trebala slaviti rođendan. Tuga i žalost. To je ono što ja pričam stalno: Ko je sljedeći? Mislim da je ovo poruka za čitavu BiH, bezbjedonosne službe uključite se malo. Počnite raditi svoj posao. To sam govorio i ministru i komesaru – kazao je Hurtić.

“Mi ćemo sigurno smijeniti ministra unutrašnjih poslova TK, koji nije imao empatije ni da izrazi sućut. I direktora Uprave policije TK i svima u lancu koji su odgovorni – kazao je Nedžad Kahrimanović brat nastradale Amre.

– Mi smo imali dostajanstvo da ne plačemo, slomio sam se jutros. Oprostite. Moraju da imaju morala da daju ostavke. Da jednom u BiH krene odgovornost. Krene ljudska odgovornost. Sigurno ćemo istrajati. U narednih sedam dana moraju da podnesu ostavke. Ostavka ministra unutrašnjih poslova i direktora policije i svih ispod njih u hijerarhiji.” – rekao je Nedžad Kahrimanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79