Građani Tuzle ogorčeni: Škola potpuno hladna, radijatori su ledeni.

Građani Tuzle ogorčeni: Škola potpuno hladna, radijatori su ledeni.


Građani Tuzle već nekoliko dana imaju problema sa grijanjem, a iz nadležnog preduzeća tvrde da su kvarovi sanirani. Iz Gradske uprave kazali su da će biti smanjeni računi građanima koji nisu imali grijanje.

Proteklih dana preduzeće “Centralno grijanje” Tuzla obavještavalo je građane u više navrata da je otežana isporuka toplotne energije zbog kvara u Termoelektrani Tuzla. Građani su ogorčeni i nezadovoljstvo uglavnom iskazuju na društvenim mrežama, posebno uz činjenicu da je u Tuzli jutros zabilježena temperatura od -4 stepena.

Tuzlaci i dalje bez grijanja: “Radijatori hladni kao led”

Pročitajte potresno pismo roditelja iz Tuzle.

“javljam Vam se sa nadom da će te moj e-mail koji vam šaljem iz očaja, nemoćnosti i ljutnje da objavite na svom portalu jer ono što se dogadja u JU OŠ Miladije je više nedopustivo i nehumano. Godinama unazad perzistira problem sa zagrijavanjem školskih prostorija.

Jutros 20.12.2022 se ponovo dogadja da je škola potpuno hladna, radijatori su ledeni,dok moj sin zajedno za svojim drugarima iz razreda ceka da sjedne u ” toplu školsku klupu”.

Dosta nam je više političkog prepucavanja preko ledja naše djece,imenovanja direktora i menadžmenta škole samo zbog pripadnosti nekoj od političkih opcija. Trenutno rukovodstvo škole sa direktoricom na čelu očigledno nije spremno da adekvatno odgovori na dugogodišnji problem koji je sada već eskalirao.

Pitam se da li je sve uzrokovano zbog dotrajalosti kotlova ili čak i ne radom,a toga smo svjedoci gotovo svakodnevno u skoro svim javnim ustanovama.

Još jedan ogorčeni Tuzlak javio se redakciji portala Crna-Hronika. Pogledajte njegov osvrt na aktualnu situaciju.

Poštovani pročitao sam vaš tekst za obustavu Centralnog grijanja u Tuzli. Prava istina se krije u sljedećem: na naplatu dolazi dugogodišnje zapošljavanje STRANAČKIH UHLJEBA u Termoelektranu i Centralno grijanje…

primaju se radnici koji nemaju potrebnu struku za posao koji se traži…nisu radili isti posao ali su stranački podobni…jedan primjer naselje Šicki Brod koje je 500 metara od Termoelektrane( kao i ostala naselja u Tuzli) opet od jutros od 1:00 nemaju grijanje. Dakle na naplatu dolazi višegodišnje stranacko uhljebljavanje…to je bit svega

Nakon problema sa snabdijevanjem toplotnom energijom grada Tuzla, danas je u Gradskoj upravi održan sastanak predstavnika gradske vlasti i JP Centralno grijanje dd Tuzla.

Sastanku su prisustvovali vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle Zijad Lugavić i predstavnici JP Centralno grijanje Tuzla, Nermina Babajić i pomoćnik direktora za tehničke poslove, Suljo Sarić.

“Tokom vikenda konstatno smo bili u komunikaciji, na temu pitanja isporuke toplotne energije kolektivnim i individualnim stambenim objektima, kako bi se obezbijedilo kontinirano grijanje našim sugrađankama i sugrađanima. U petak, u poslijepodnevnim satima došlo je do iskakanja termo bloka 4 u Termoelektrani Tuzla, kada je i došlo do prekida isporuke toplotne energije. Hitnom intervencijom uposlenika Termoelektrane pušten je u rad termo blok 3, koji je već u jutarnjim satima, u subotu 17. decembra, počeo da isporučuje toplotnu energiju u sistem daljinskog griujanja grada Tuzle.

U nedjelju u jutarnjim satima, negdje oko 4:30, ponovo je došlo do problema u isporuci toplotne energije iz Termoelektrane Tuzla, s obzirom da je došlo do prekida u snabdijevanju električnom energijom pumpnih potrojenja koje pumpaju toplotnu energiju prema sistemu centralnog grijanja. Tek u poslijepodnevnim satima došlo je do stabilizacije i ponovnog grijanja naših stanova, izuzev nekoliko naselja. U toku dana se i u ovim naseljima očekuje stabilizacija grijanja, nakon što TE Tuzla nastavi sa normalnom isporukom toplotne energije” – rekao je Zijad Lugavić, vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle.

Umanjeni računi

“U razgovoru sa predstavnicima JP Centralno grijanje dogovorili smo da se korisnicima usluga Centralnog grijanja d.d. Tuzla umanje računi, za one dane u kojima grijanja nije bilo. Ovim putem se zahvaljujem uposlenicima TE Tuzla, koji su neprekidno radili kako bi otklonili kvarove, kao i uposlenicima Centralnog grijanja koji su bili u stalnoj komunikaciji sa kolegana iz Termoelektrane i te na taj način omogućili kontinuiranu isporuku toplotne energije prema građanima Tuzle.

U narednom periodu ćemo održati sastanke sa direktorom i upravom Termoelektrane Tuzla, te zahtijevati da JP Elektroprivreda BiH investira više sredstava u TE Tuzla i rudnike sa područja grada Tuzle, kako bi nabavili novu mehanizaciju i opremu, te tako rad u ovim preduzećima učinili još sigurnijim i kvalitetnijim. Time bi se ovakvi neželjeni efekti smanjili, kako građani više ne bi strahovali od prestanka isporuke toplotne energije”- dodao je Lugavić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija