Građanima BiH ulazak u Crnu Goru od danas jednostavniji i jeftiniji

Iako je državljanima Bosne i Hercegovine za ulazak u Crnu Goru i dalje potreban negativan rezultat testa na koronavirus, od danas je na snazi odluka prema kojoj je prelazak granice jednostavniji, ali i jeftiniji.

Institut za javno zdravlje Crne Gore, nakon analize epidemioloških podataka, ažurirao je liste država i BiH svrstao u grupu zemalja iz kojih je za ulazak u Crnu Goru potreban dokument kojim se dokazuje negativan rezultat PCR ili ELISA testa na COVID-19.

Ranijom odlukom Instituta, za državljane BiH važio je samo negativan PCR test, čija je cijena u laboratorijima u BiH oko 200 KM. Cijena ELISA testova je mnogo niža i u Goraždu, na primjer, košta oko 30 maraka.

Cijena ELISA testova je oko 30 KM - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Cijena ELISA testova je oko 30 KMFOTO: ILUSTRACIJA

Hrvatska je ostala na listi zemalja iz kojih je ulazak u Crnu Goru moguć bez ograničenja, dok je državljanima Srbije boravak u Crnoj Gori dopušten samo uz određivanje mjera samoizolacije ili karantena.

Nova odluka Instituta za javno zdravlje Crne Gore na snazi je od 29. juna do 5. jula 2020. godine prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79