Građanima BiH više neće trebati vize za Argentinu

Argentina je donijela odluku o ukidanju viza za građane Bosne i Hercegovine, što je objavljeno tokom susreta šefa argentinske diplomatije Santjaga Kafiera i ministra vanjskih poslova Savjeta ministara BiH Elmedina Konakovića. Ova odluka, koja olakšava putovanje između dvije zemlje, predstavlja korak naprijed u bilateralnim odnosima.

Tokom susreta na 78. zasjedanju Generalne skupštine UN, obje strane naglasile su dobre političke odnose između Argentine i Bosne i Hercegovine, istaknuvši da ne postoje otvorena pitanja i da postoji prijateljstvo uprkos geografskoj udaljenosti.

Također je istaknuta potreba za intenziviranjem ekonomske saradnje jer je trgovinska razmjena između dviju zemalja do sada bila minimalna. Oba ministra raspravljala su o važnosti razmjene posjeta na svim razinama kako bi se unaprijedili bilateralni odnosi, kao i o suradnji između BiH i Argentine u međunarodnim organizacijama, posebno u okviru UN-a. Također je bila tema kandidatura BiH za članstvo u Ekonomskom i socijalnom savjetu za razdoblje od 2025. do 2027. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79