Građanski savez: Odluka Naše stranke da omogući baštinicima UZP-a upravljanje Mostarom dokazuje da su u službi neprijatelja države

Građanski savez smatra da je odluka Naše stranke da omogući baštinicima UZP-a da upravljaju Mostarom umjesto, kako navode, ratnog heroja Zlatka Guzina, konačni dokaz da se radi o političkoj formaciji koja je u službi neprijatelja BiH.

– Pozivamo sve probosanske snage da se ograde od ovog političkog uljeza u Sarajevu i da prekinu bilo kakvu saradnju, posebno koalicione odnose. Davanje državnih organa vlasti kadrovima Naše stranke na upravljanje je stavljanje opstanka BiH pod znak pitanja, stoji u saopćenju poslanom iz navedene političke stranke.

Građanski savez ovim putem želi javnost podsjetiti na niz, prema njihovim riječima, spornih izjava zvaničnika Naše stranke, a koje javnost mora imati u vidu.

– Boriša Falatar u toku kampanje 2018. godine, pokušavajući oduzeti glasove Željku Komšiću za člana Predsjedništva BiH, sastao se s isljednikom logora Heliodrom tražeći zajednički sadržilac oko ratne prošlosti. Sanja Renić, Naša stranka Zenica, nazvala je člana Predsjedništva Željka Komšića “zadnjim smećem”. Sabina Čudić izjavljuje 2019. da se treba odustati od NATO puta jer nemamo konsenzus. Irma Baralija izjavljuje 2020. godine: “Razumijem argumentiranu frustraciju Hrvata s izborom Željka Komšića. Također, Irma Baralija 2020. godine: “Mi smo se ovdje ubijali, mi smo jedni drugima kuće palili.” i “Ratnom prošlošću Semira Drljevića Lovca”, heroja, komandanta u odbrani Mostara od UZP. Boška Čavar 2021. izjavljuje : “Željko Komšić je zlo ne samo za Hrvate nego za sve ljude u BiH”, dodaje se u pismu.

S obzirom na javno izrečene stavove njenih zvaničnika, iz Građanskog saveza podvlače da se ne treba niko iznenaditi oduševljenjem kojim je Naša stranka prihvatila ulogu “pobočne satnije učesnika i glorifikatora UZP-a”.

– Sarajevo je danas direktno pod kontrolom takvih politika i to je razlog za brigu svih probosanski orijetnisanih građana i građanki, zaključili su.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79