Gradnja “Buroja” stagnira, načelnik Berilo bježi od novinara

Megaprojekt“, „najveći grad u ovom dijelu Evrope“ ili kako već je sve nazivan „Buroj Ozone“ u Prečkom polju nadomak Bjelašnice, bolna je tačka načelnika Trnova Ibre Berila. Već dvije godine izbjegava bilo kakav razgovor s novinarima o temi „megaprojekta Buroj“.


Nije se pojavio

Tako je bilo i jučer. Reporter „Avaza“ je po onoj „Ako neće Muhamed brdu, onda će brdo Muhamedu“ otišao u Općinu kako bi pokušao razgovarati s načelnikom.

Na portirnici saznajemo, u zgradi je, no u kabinetu već prva prepreka. No, na uputu sekretarice čekamo „dok načelnik ne završi prezentaciju“, ali imamo obećanje da će nas primiti. I tako, sjedimo i sat i po.

Željni smo da nam da samo nekoliko odgovora na pitanja – zašto stagnira gradnja „Buroja“ (jedan objekt svakih šest mjeseci se izgradi), ko će tu živjeti i kakve konkretno koristi građani Trnova, Kantona Sarajevo, Bosne i Hercegovine imaju ako se ikada sagradi?

Ali, načelnik se nije pojavio.

Baš kao što se nisu pojavili jučer ni radnici na Prečkom polju. Osim čuvara, nigdje nikoga. Nema ni onih plavih zastava i grandioznog plakata što su najavljivali još grandiozniji projekt. Odnio vjetar!
Reklamne poruke

Od postavljanja temeljca u jeku izborne kampanje 2016. godine pa do danas na Prečkom polju je urađeno premalo. Uprkos tome, na službenoj stranici kompanije i dalje stoji natpis “Najveći turistički grad u jugoistočnoj Evropi bit će izgrađen u Trnovu, BiH“.

– Postanite vlasnik stana u najluksuznijem gradu u jugoistočnoj Evropi za samo 2.500 eura – jedna je od reklamnih poruka “Buroja”.
Šta piše u ugovoru

Investitori su gradnju puževim koracima pravdali navodnim opstrukcijama iz Vijeća ministara BiH. Ali nikad konkretno nisu naveli koje ministarstvo ili agencija opstruira njihov rad.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79