Gradom kruže priče: Šta se desilo sa mladićem Almedina Dugalića iz Tešnja?

Dežurna služba Policijske stanice Tešanj  je u 05:15 sati putem telefona od strane medicinskog osoblja Službe hitne medicinske službe Doma zdravlja Tešanj obavještena da je oko 4 sata u njihove prostorije, u pratnji roditelja, dovezeno lice D.A., rođeno 2004. godine, iz Tešnja, zbog težih zdravstvenih tegoba, koje su po izjavi roditelja nastale nakon rođendanske zabave njihovog sina kojoj je prisustvovalo više lica.

Danas dženaza mladiću koji je preminuo na svoj rođendan

Postoje više verzija događaja, a svjedoci koji se javljaju portalu Crna-Hronika ispričali su svoje viđenje cijelog nemilog događaja.

Postoji verzija da se sve odigralo u noćnom klubu. Bio je u društvu gazdinih i baninuh sinova. Između 23:45 – 00:15 mladiću je pozlilo. Počeo se tresti i napade dobivati. Drugari su ga izveli vani na zrak. Stavili su ga u automobil i vjerovatno odveli na vikendicu.

Nije mu bilo bolje. Vratili su ga kući gdje ga je otac vidio plavog i odmah odveo u Hitnu Pomoć. Ne znam da li su inspektori izuzeli kamere sa poslovnih objekata i noćnog kluba” – ispričao je sagovornik za portal Crna-Hronika.

Zašto policija šuti?

Mladić Almedin Dugalić je proslavu rođendana organizirao u svojoj kući a pored njega prisustvovali su i njegovi drugovi, njih četvorica spominje se u drugoj verziji događaja.

– On je bio kod kuće. Sa njim su bili njegovi prijatelji. Svi su ispitani u policiji. Bila su četvorica prijatelja, on je bio peti. Neka sada policija radi svoj posao. Ali istina je da mu je veoma brzo pozlilo, on je zvao svog oca “babo, babo, nije mi dobro”.

Njegovo tijelo je vrlo brzo poprimilio crnu boju. Njega su kola hitne pomoći odvezli, nažalost nije mu bilo spasa. Sve je trajalo sat vremena – govori izvor portala “Avaza”. Ono što smo također saznali, da su među njegovim prijateljima bili dvojica mladića koji su sinovi policajaca.

– Oni su svi privedeni i na ispitivanju. Dvojica su pobjegla iz kuće kada je Almedinu pozlilo. Policija ih je pronašla… Ko zna šta mu se desilo, vidjet ćemo šta će nam policija reći odnosno čekamo nalaz obdukcije. On nikada ranije nije imao nikakvih zdravstvenih problema – kaže naš sagovornik.

Nakon što mu je pozlilo dvojica prijatelja pobjegla iz kuće: Navodno su sinovi policajaca?!

Iako postoji nekoliko verzija uzroka smrti mladića, poput one da su mu prijatelji stavljali određene supstance u piće, obdukcijom koja je odrađena a bit će utvrđen uzrok smrti mladog Dugalića.

Kako smo ranije objavili, Dugalić je bio povučen a njegovi prijatelji, navodno, su mu stavljali supstance u piće kako bi vidjeli njegovu reakciju na to. Međutim, od pretjerane doze supstanci koje su mu sipali u piće došlo je do srčanih komplikacija usljed čega je mladić i preminuo

“Najprije sa nevjericom, a potom i neizmjernom tugom primili smo vijest da je na Ahiret preselio naš učenik, maturant III- 1 odjeljenja, školski kolega i prijatelj, Almedin Dugalić. Nedostaju riječi da opišemo bol i tugu koju osjećamo zbog prekinutog života, mladosti, snova i budućnosti. Porodici izražavamo iskreno saučešće i suosjećamo u boli.
Kolektiv i učenici Mješovite srednje škole”

Bosansko-hercegovačka javnost s nestrpljenjem očekuje rezultate istrage, je li mladiću zaista droga stavljana u piće? Očekuje se i potvrda teze da su među osumnjičenima sinovi dvojice policajaca, jesu li neki od njih u bijegu te hoće li biti uhićenih. Nažalost život jednoga mirnoga mladića nesretno je ugašen na samome početku, na proslavi vlastite punoljetnosti.

Zbog ugroženog zdravstvenog stanja, lice D.A. je iz Službe hitne medicinske pomoći Tešanj hitno upućeno na daljnje liječenje u Opću bolnicu Tešanj, u Tešnju, gdje je oko 07,00 sati i preminulo.

Obaviještena tužiteljica

O događaju je odmah obaviještena dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koja je izašla na lice mjesta, zajedno sa službenicima kriminalističke policije, te rukovodila uviđajnim radnjama u porodičnoj kući preminulog. Tokom uviđaja, lice mjesta je kriminalistički obrađeno, te su fotografisani i izuzeti određeni predmeti i tragovi koje će biti predmetom daljnjih vještačenja i kriminalističke obrade.

U prostorijama Policijske stanice Tešanj, uz prisustvo i nadzor kantonalne tužiteljice, provedene su određene kriminalističko-istražne radnje tokom kojih su saslušana tri lica u svojstvu svjedoka, te se obavljaju razgovori i sa drugim licima koja se mogu dovesti u vezu sa predmetnim događajem.

Obdukcija tijela

Po naredbi kantonalne tužiteljice, dana 09.05.2022. godine, u prosekturi Kantonalne bolnice Zenica, u Zenici, bit će obavljena obdukcija tijela preminulog D.A., tokom koje će biti uzeti uzorci krvi i urina za potrebe daljnjih vještačenja i utvrđivanja uzroka smrti lica.

Policijski službenici Policijske stanice Tešanj, u saradnji sa dežurnom tužiteljicom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nastavljaju sa poduzimanjem mjera i radnji na dokumentovanju navedenog događaja, te utvrđivanju svih okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica, kazali su iz policije.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79