Gradonačelnica Karić: Rekla sam NE korupciji u Gradskoj upravi

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je sa šefom Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Erduanom Kafedžićem potpisala Sporazum o suradnji na aktivnostima na prevenciji i borbi protiv korupcije, koji je Grad Sarajevo ranije odbijao potpisati.

“Rekla sam NE korupciji. Obećala sam punu transparentnost i nultu stopu tolerancije na korupciju. Učinit ću sve što mogu da osiguram punu transparentnost u radu Gradske uprave u skladu sa evropskim standardima. Grad Sarajevo će pristupiti: Odluci o Registru zaposlenih u javnom sektoru na području Kantona Sarajevo, Odluci o Registru imenovanih lica u Kantonu Sarajevo, Odluci o Registru podataka o javnim nabavkama koje provode institucije čiji je osnivač Kanton Sarajevo.

Ovim će se uspostaviti Registar zaposlenih u organu uprave Gradu Sarajevu, Registar imenovanih u organu uprave Gradu Sarajevu i Registar podataka o javnim nabavkama koje provodi organ uprave Grad Sarajevo, a u cilju povećavanja transparentnosti rada organa uprave Grada Sarajeva. Sporazum će stupiti na snagu kada ga potvrdi Gradsko vijeće Grada Sarajeva”, navela je Karić.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i Eric Larson, viši savjetnik Ambasade SAD u Uredu za borbu protiv korupcije.

Rekla sam NE korupciji u Gradskoj upravi!
Obećala sam punu transparentnost i nultu stopu tolerancije na korupciju, danas…

Posted by Benjamina Karić rođ. Londrc on Wednesday, 14 April 2021 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79