Gradonačelnik Banja Luke najavljivao rušenje restorana ali…

 

Iako je najavljeno da će ugostiteljski objekt “Kajak” u Banjoj Luci, u vlasništvu Mileta Radišića, biti srušen u oktobru, to se nije desilo. Bageri su parkirani pred objektom, ali do rušenja nije došlo.

Nakon dva neuspješna pokušaja, Grad Banja Luka uspio je pronaći izvođača za rušenje i uklanjanje.

– “Kajak” će biti porušen u oktobru. Pozvat ću građane iz cijele Republike Srpske da dođu na Trg Krajine da zajedno prošetamo do “Kajaka”. Taj problem će biti završen – ranije je najavio gradonačelnik Draško Stanivuković.

Poručio je tada i da, “kada ne bi bilo bagera, on bi to završio sopstvenim automobilom”.

 

Prema odluci koja je objavljena na stranici Grada Banja Luka, sklopljen je ugovor s firmom “Građevinastvo Kos” iz Banje Luke, i to po cijeni od 15.566 KM s PDV-om. Ponuđač je, kako se navodi u odluci, dostavio sve dokaze tražene tenderskom dokumentacijom.

Novi postupak izbora firme za uklanjanje nelegalnih objekata pokrenut je 20. septembra ove godine.

Na rušenje restorana “Kajak” čeka se od 11. marta, a sama realizacija nekoliko puta je najavljivana i odgađana.

Oko objekta je u martu postavljena crvena traka i tako je ljetna bašta, za koju je Gradska uprava utvrdila da je nelegalno sagrađena, zvanično zatvorena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79