Gradonačelnik Čapljine traži smjenu načelnika policije: Na posao dolazi turistički i radi dva sata

U Čapljini je prije pet dana došlo do pucnjave u kojoj je jedna osoba ranjena, a policija još uvijek nije uhapsila napadača. Ovaj događaj je pokrenuo neka sigurnosna pitanja, a gradonačelnik Čapljine je od kantonalnog ministra policije zatražio da smjeni načelnik policijske uprave.


Gradonačelnik grada Čapljine Smiljan Vidić je uputio Zahtjev za poduzimanje sigurnosnih mjera ministru unutarnjih poslova HNK-a Slađanu Bevandi.

U svom zahtjevu Vidić ukazuje na lošu sigurnosnu situaciju u Čapljini navedivši pucnjavu koja se dogodila 7. augusta kao posljednji takav primjer.

“Posljednjih nekoliko godina na području Grada Čapljine se dogodilo više teških kaznenih djela, a niti jedno od tih djela odnosno niti jedan počinitelj nije otkriven. Vrhunac tih nemilih događanja se desio u petak kada se u večernjim satima, u ulici punoj mladih ljudi pucalo iz automatskog oružja”, rekao je Vidić.

Gradonačelnik kaže kako je ovaj događaj unio veliki nemir i strah među stanovnike Čapljine i veliku dozu ogorčenja na rad policijskih službenika u PU Čapljina, te se pita “kako sudionici takvih događaja mogu ostati nesankcionirani?”

“Kao gradonačelnik ovoga grada nemam nikakvih ovlasti nad radom PU Čapljina i PS Čapljina, ali kao gradonačelnik ovoga grada u ime mojih sugrađana imperativno zahtijevam od Vas kao nadležnog ministra da poduzmete sve potrebne radnje kako bi ovi događaji bili rasvijetljeni, a akteri tih događaja sankcionirani.

U ime građana, Vidić od kantonalnog ministra Bevande traži smjenu načelnika Policijske uprave Čapljina Marija Zovke zbog nerada:

“Nadam se da ćete imati snage poduzeti i određene kadrovske promjene u PU Čapljina počevši od načelnika PU Čapljina koji na posao u Čapljinu dolazi turistički. Ne može se kvalitetno voditi ovako zahtjevna PU, a na posao dolaziti u 9 sati i odlaziti u 11 sati, nakon marende. Možda će Vam se ovaj dopis činiti preoštrim, ali Čapljinke i Čapljinci žele samo miran život za sebe i svoju djecu”.

Gradski vijećnici su ranije zatražili i hitnu sjednicu o analizi sigurnosne situacije u Čapljini upravo zbog nemilog događa od petka, 7. augusta.

Oni su kazali kako tu tačku dnevnog reda predlažu već četiri godine, ali da nikada nije usvojena prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79